29 Jun 2013

PEMBORONG TISSUE PAPER / KERTAS TISU ONLINE


KEMASKINI : 10May2017



MSSE MERUPAKAN PEMBORONG / PERUNCIT TISSUE PAPER/KERTAS TISU TERBESAR DI MALAYSIA 
SECARA ONLINE:
( (beroperasi secara online sejak 2013)

Telah menerokai pasaran Sabah, Sarawak, Labuan dan Indonesia.



\













MSSE juga menjual kertas tisu/tissue paper untuk dijadikan pom-pom, bunga carnation, bunga telur, bunga hiasan hantaran, hiasan pelamin, bunga tangan, bouquet bunga segar, tassel garland (bunga jurai), wrapping doorgift, pomander, easter grass (pelapik perca) dan sebagainya.

Apa itu TISSUE PAPER? (macam kertas balut kotak kasut)

* Telah mendapat permintaan di kalangan 


pengusaha2 butik sebagai pembalut kotak 

packaging/kedai bunga/doorgift/bunga 

telur/wedding planner/ di seluruh Malaysia

* Terdapat lebih 50 warna yang menarik


Ada 2 jenis jenama kertas tisu yang berbeza tekstur
1) Water Bird - 26 warna
2) Happy Lantern - 24 warna
4) COLOR Out of Stock since (20/04/2017)-White Winter (W003), Light Pink (H023), White Ivory (H008)

**New Color Water Bird 
Metalic Silver & Metalic Gold
Light Gray
(both sided)









WATER BIRD COLOR

KOD COLOR CHART








30 TEMA WATER BIRD COLOR
















































































CIRI-CIRI

* saiz 19.5 inci x 29.5 inci




* Lembut dan seakan -akan transparent


* kertas yang digunakan untuk pembungkusan

kotak kasut
* Tissue paper yg paling laris di pasaran. 
* Saiz kertasnya lebih besar
* kertasnya berkualiti.
* Senang untuk dikembangkan menjadi bunga
* Boleh juga dijadikan pembungkusan buah-buahan,
candy, pelapik bakul hantaran, pembungkusan doorgift, hamper, dan wrapping bouquet flower.





PERHATIAN !!
kertas tisu WATER BIRD ada kenaikan harga bermula  2017
Harap MAklum 


Harga Tissue paper ikut kuantiti :


# 20-49 keping : RM1.00

# 50 - 89 : 90 sen
# 90 - 100 : 85 sen
# 100 - 499 : 80 sen
# 500 - 799 : 75 sen
# 800 - ke atas : 70 sen (last price)


Pembelian 1 Bundle (1 warna)-100 keping


(RM80)



*perlu pre-order 1-2 minggu sebelum penghantaran.

*Perlu booking & payment



KECUALI ***

W027-Metalic Gold & W026 Metalic Silver

(Both side)

1 bundle (100 keping)

(Harga RM110)+ pos RM10

* 1-50 keping : RM1.30

* 50-100 : RM1.20

* 100- keatas :RM1.10












IDEA IDEA TISSUE PAPER














Tassel garland






easter grass

 

                HAPPY LANTERN COLOR
KOD COLOR CHART









27 TEMA HAPPY LANTERN 
COLOR























































Harga Tissue Paper Happy Lantern Color ikut kuantiti :

20-49 keping : 80 sen


  50- 79keping : 75 sen

80-199 : 70 sen

200-399 keping : 65 sen

400-1000 keping : 60 sen




19 inci x 27 inci
(saiz wrapping paper)


Ciri-ciri:
* saiz kertasnya kecil dari Water Bird
* kertasnya lembut dari Water Bird
* kurang kesat
* lebih lembut dari Water Bird
* nipis sedikit berbanding Water Bird



* Tissue paper murah dan berpatutan
* Tissue paper harga ekonomi. 

* Jenis yang kualiti rendah kerana ada yg tompokan & calar..kami tak akan bertanggungjawab..yg beli 1 pack..harap maklum


PROMOSI TAHUN2017
1BUNDLE 30 Keping 

Harga : RM20

(hanya untuk 1 color shj)




***************************************

kecuali;

Metalic Gold & Metalic Silver


back (white)

1 kpg : RM1.00 


(1 pack 30 keping)

Harga: RM25




*******************************************************






SYARAT-SYARAT PEMBELIAN KERTAS TISU

1) Sila WhatsApp shj nama warna/kuantiti
    hantar ke 018-2310015 atau email mirza.simply.shoppe@gmail.com 


jika tiada respon boleh juga call no ini

2) SMS/Call shj (012-6262917)
(Talian ini on the spot akan di balas)
*Sebarang panggilan tidak akan dijawab, melainkan 
selepas pukul 8 malam. 






Boleh juga whatsapp order ke no ini.
(011-21906335 : Encik Reez;order shj)


IG : mirzasimplyshoppe

Talian Hotline/Pertanyaan/Kemusykilan
hanya boleh melalui no ini :



2) Kami akan reply harga dan payment. Pembayaran boleh di buat di CIMB/BSN shj. Maybank x

3) Penghantaran kertas tisu hanya dilakukan pada hari Isnin, dan Khamis setiap minggu. Hari lain bergantung kepada keadaan. Jika sekiranya URGENT, cas RM5 dikenakan untuk upah pekerja freelance.

4)  Resit hanya akan diberikan jika sekiranya ada permintaan sahaja.

5) Kami tidak membuat penghantaran (COD) dan self collect.
Kami sibuk dan tiada masa untuk COD dan self collect. Penghantaran perkhidmatan kurier. Pos hanya dilakukan hari ke4 selepas payment.




6) Pembelian untuk 1 - 2 bundle perlu pre-order 1 minggu.
Sila confirmkan order anda sebelum hari Selasa.


8) Bukti bayaran boleh juga melalui email/sms/whatsapp
sila nyatakan tarikh/masa/jumlah/bank/nama penuh/alamat/Hp. 

9) Kami tidak galakkan anda untuk membuat pembelian saat-saat akhir kerana pengeposan hanya dilakukan 2 kali seminggu sahaja

10) Kami hanya beroperasi secara online, dengan itu pembelian secara self collect tidak digalakkan kerana kami tiada masa untuk berjumpa dengan pelanggan.

11) Pembelian 100 keping ke atas, perlukan deposit
untuk booking stok dekat supplier.

11) Harap anda ikut syarat-syarat di atas, jika ingin berurusan dengan pihak kami.


48 SAMPLE WARNA
25 WATER BIRD/23 HAPPY LANTERN
(boleh pilih salah satu brand)
(khas untuk pengusaha bunga tisu) 
* Boleh beli 48 warna untuk buat sample
* Sample akan dapat semua warna 
* Harga RM48 +pos RM7 (RM55)
* Anda boleh upload mana-mana warna tema untuk tujuan memudahkan jualan. Tiada halangan. 
* Sila sertakan nama/alamat/HP/Facebook/Email/Blog untuk tujuan promosi bisnes anda.
 * Anda akan menjadi salah seorang pengusaha bunga tisu/bunga telur di daerah/negeri anda.
* 48 sample kedua-dua jenis RM55 termasuk pos
(48 sample akan dikirim 1 minggu selepas payment)
* Kami mengalu-alukan usahawan bunga tisu/bouquet di Labuan, Sarawak, dan Sabah.

 




SENI  DEKORASI BUNGA TISU


























Tutorial Bunga Tisu Pom-Pom
Mini Pom-Pom
#Ukuran Saiz 7 inci
#12 lapis
#1kertas (8 keping) + 1/2 kertas (4 keping)

Jumbo Pom--Pom
#Ukuran Saiz 10 inci
#12 lapis
#3 keping kertas x (1 kertas potong 4 =12)

Giant Pom-Pom

#Ukuran Saiz 13 inci
#12 lapis
#6 keping kertas (potong 2)

Double Giant Pom-Pom
#Ukuran Saiz 20 inci
#12 lapis
#12 keping kertas (tak perlu potong)

Tutorial Bunga Tisu (simple)





Bunga Carnation
 Saiz S
#8 lapis
#kertas dipotong 32 keping
# dapat 4 kuntum

Saiz M
#8 lapis
#kertas dipotong 16 keping
#dapat 2 kuntum bunga

Saiz L
#8 lapis kertas
#kertas dipotong 8 keping
#dapat 1 kuntum bunga












21 ulasan:

aena-ayumi berkata...

assalam
saya berminat nk beli kertas tisu yg sis jual..sekiranya saya nk mnggunakan tema pink & hijau yg mna npk cntik bila digabungkn?bole sis bagi pndpt...

mirza-simply-craft berkata...

salam..

Mint Green + Fuschia..

atau awak tinggalkan email..nanti saya email yg mana yg awak suka

ahmad nur berkata...

bila saya punya kertas nak sampai

Tanpa Nama berkata...

salam, hi klo sy dtg trs kt PJ tu bleh ke? nk cari tissue paper. :)

mirza-simply-craft berkata...

Salam Ahmad Nur..
barang awak dah sampai kat P.pos Miri..
harap call sana tau

mirza-simply-craft berkata...

salam..

kalau nak datang terus ke PJ pun boleh..tapi kena call dulu sebelum datang atau boleh datang setiap hari AHad atau hari biasa sebelum kul 9.00

Tanpa Nama berkata...

akak.saya shuhada osman.nak tanya.my bank mmg x da erk?saya dekat baling kedah x da cimb bank..cmna erk?

asmida ahmad tareff berkata...

As salam..akak ada instagram tak

impian kita berkata...

assalam kak..
sy berminat nak beli kertas tisu utk wat bunge telur.
sy xbrape nak tau,mtk pndapat akak paper jns mane yg lebih fleksibel dan nampak gebu nnt..

Tanpa Nama berkata...

As salam kak.. sy minat nk beli kertas tisu untuk diy sy pnya mini pelamin utk betunang nnty..adkah ia sesuai? N kertas tisu ape yg sesuai..

mirza-simply-craft berkata...

SALAM ,,,
Impian Kita dan tanpa nama,,,

paling sesuai Dwi Touch color..

NIETI NAZIERA berkata...

ASSALAM..SY NK PAPER YG WARNE GRAY UTK BUAT BUNGA PAHAR....KUANTITI DALAM 100...ANGGARAN PAPER YG DIGUNAKN BYK MANE YE?? BLEH EMEL HARGE X?? nietinaziera@gmail.com

Nurul Fara berkata...

assalam sis , saya berminat nak beli tissue paper dari sis ,tema saya peach n cream . agk-2 sis combination ap yg sesuai ye ?

intan izzaty berkata...

Salam sis..sy ingin mmbeli bunga tissue 600pcs..sis blh x msj pd sy no fon utk oder..ni no sy 0173974590..klu blh sy nk tau scpt mgkin..tq

CikTeh berkata...

As salam......saya berminat utk beli tissue paper ni.....tema saya peach purple....boleh suggestkan combination color yg sesuai n jenis tissue paper yg mn sesuai utk bunga telur. Berapa anggaran tisue paper diperlukan utk 700 tetamu.....email saya nurulakma_mohdnasir@yahoo.com

Sofya berkata...

Salam saya sangat berminat ini macam mana nak beli ?email saya sofiahradzi@yahoo.co.uk 0195290147

Iera Lee berkata...

assalam kalau saya nak beli warna peach bright dalam 10 pcs blh x? atau email kepada saya kuzirabarkath@gmail.com

Leena Gajentra Rao berkata...

Hi kak.. Klo saya nak order boleh dapat on 29th December tak?

Tanpa Nama berkata...

Hello.saya nak guna tissue paper ni utk buat paper craft.sy perlukan Jenis yg keras Dan mudah utk punch.boleh tahu Jenis mana yg sesuai?kalau boleh yg tak cepat kotak.terima kasih

anie honey berkata...

Hi sist.. sy berminat nk beli tp bole bg idea x.. tema color cream n purple.. gabungan color apa n jenis mn y sesuai utk hiasan pelamin n bunga telur..
email sy aniehoney18@gmail.com atau 0135988459

Hasnisah Ali berkata...

Assalamualaikum.. Sis, masih buka lagi ke kedai?? Sy nk buat tmpahan bole tsk email @ ws sy d 0173913045